Thursday, June 25, 2009

Micheal Jackson telah pergi...

Los Angeles (ANTARA/Reuters) - Michael Jackson, mantan bintang pop yang unggul menjadi Raja Pop dunia yang selama beberapa dekad menggoncang dunia dengan lagu-lagu berirama ceria penuh tarian, meninggal dunia semalam (Khamis) waktu AS di usia ke-50, di Los Angeles seperti dilaporkan Reuters.

"Raja Pop Michael Jackson diumumkan meninggal dunia oleh para doktor petang ini setelah tiba di sebuah hospital dalam keadaan koma..

Jackson didapati menderita sakit di rumahnya dan didiagnosis tidak bernafas oleh para medik yang segera membawanya ke hospital.

Beliau memeluk Islam beberapa tahun lalu dijangka akan mengadakan konsert di London pada 13 Julai 2009. Difahamkan, Michael, 50, mengucapkan dua kalimah syahadah di depan seorang imam di kediaman seorang rakannya di Los Angeles. Michael kemudian bersetuju menggunakan nama Mikaeel, iaitu salah nama malaikat dalam agama Islam.

Allah tahu akan segala sesuatu, moga rohmu bersama orang-orang soleh.

al Fatihah...

Lagu ini dedikasi untuk Mikaeel Jackson

Lagu kami...

SEMUA orang sukakan hiburan. Malah ada ketikanya hiburan menjadi suatu keperluan bagi sesetengah orang seperti makanan dan minuman. Alasannya, hiburan boleh mendatangkan ketenangan, mengurangkan tekanan dan menyegarkan emosi. Benar, ketegangan dan kegersangan emosi boleh menyebabkan seseorang itu jadi pemarah, perengus, tertekan dan keresahan. Menyuburkan emosi memang penting kerana dari situ akan timbul sikap kasih sayang, prihatin dan peka pada persekitaran sekeliling.

Walau tak seenak mana ketik gitarku ini dan tak semerdu mana lantunan irama saudara Anbakri, namun inilah hiburan jiwa yang kami munculkan. >>Menggilai tuhan yang satu, seru kami! (wala khaufun alaihim wala hum yah zanun) Ya...hiburan yang masih membangunkan kita solat subuh berjamaah...ahh!

" Mamak, kasi apom dua... te-o satu...! maca, sini ada mussola? "

Justeru, orang yang mendapat hiburan hakiki (sebenar) umpama mendapat hidangan dan makanan lazat lagi enak, tidak perlu lagi pada gula-gula yang tidak berkhasiat.