Sunday, March 28, 2010

Pelancaran buku lancar…

Dato' Kamaruddin berucap sebelum melancarkan buku

Majlis pelancaran buku “Wasiat Perjuangan Zulkifli Muhamad, Polemik Kalimah Allah & Kezuhudan Umar Abdul Aziz, Kesederhanaan Nik Abdul Aziz” yang berlangsung di PWTC baru-baru ini meriah serta mendapat sambutan. Pelancaran disempurnakan oleh Dato’ Kamaruddin Jaafar (Ahli Parlimen Tumpat) yang juga pengerusi IKDAS.

Turut hadir pada majlis tersebut Dato’ Mokhtar Petah selaku penulis buku Wasiat perjuangan Zulkifli Muhd, dan Ustaz Wan Ji Wan Hussin selaku penulis buku Polemik kalimah Allah dan Kezuhudan Umar A. Aziz, Kesederhanaan Nik A. Aziz.

9 Bulan Paling Mendebarkan...

Bakal Terbit! April 2010

Buku ini, cuba memperlihatkan pada kita bagaimana konsep Islam membicara tentang mendidik anak dalam kandungan, seterusnya dari keyakinan bahawa mendidik anak dalam kandungan tidak hanya semata-mata merupakan sesuatu yang sangat dianjurkan, tetapi merupakan bahagian pelaksanaan, tanggungjawab dan kewajipan dari ibubapa itu sendiri.
Kita tahu bahawa wacana tentang mendidik anak dalam kandungan termasuk dalam wacana yang baru, yang datang pada kita dan dihembuskan oleh angin Barat.